Com cada estiu els Castellers de Vilafranca i el Cineclub organitzen un nou cicle de cinema a la fresca al jardí de Cal Figarot

Aquest dijous 5 de juliol comença el cicle de cinema a la fresca d’aquest estiu. El Cineclub Vilafranca, amb la col·laboració dels Castellers, han preparat un cicle de tres pel·lícules, que es projectaran els tres proper dijous (5, 12 i 19 de juliol).

A la primera sessió, d’aquest dijous 5 de juliol, es projectarà la pel·lícula “Attack the block”, un film energètic i festiu que va sorprendre en la passada edició del festival de Sitges. El debut en la direcció del guionista britànic Joe Cornish va revolucionar el passat festival de Sitges, d’on en va sortir multipremiat posant d’acord al jurat, a la crítica i al públic. La pel·lícula recupera el millor cinema de Serie B i la tradició de les pel·lícules dels 80 protagonitzades per colles de joves. Ambientada en un suburbi del sud de Londres, un grup de joves deliqüents s’haurà d’enfrontar accidentalment a una invasió alienígena, i al mateix temps, defensar a una jove veïna a la qual acabaven d’atracar.

El dijous 12 de juliol serà el torn de “Pánico en la granja”, una pel·lícula d’animació per a tots els públics que ha funcionat molt bé i que va obtenir el premi a la millor pel·lícula d’animació per a nens al Festival de Sitges 2009. Només la imaginació d’un nen pot fer que un indi i un cowboy vulguin regalar una barbacoa a un cavall que toca el piano. Són precisament els personatges amb què jugàvem de petits els que protagonitzen aquesta aventura plena de fantasia i diversió. L’animació de l’estil anomenat stop motion, fotografies que combinades una rere l’altre doten de moviment els personatges, ha revifat gràcies a aquest treball.

I per últim, el documental “Senna” tancarà el cicle de cinema la fresca a Cal Figarot. “Senna” és un documental sobre el pilot brasiler de fórmula 1 Ayrton Senna, ja llegendari en vida, que es va convertir en un mite després de la seva mort al circuit d’Imola. Aquest treball l’homenatja tot mostrant els millors moments de la seva carrera esportiva, la rivalitat amb el francès Alain Prost, més tard enemistat oberta, i l’actitud de rebel•lia que va mantenir davant la Federació Internacional de l’Automòbil. Es tracta, doncs, d’un documental amb qualitats per agradar tant als aficionats a l’esport del motor com al públic en general.

Les sessions de cinema a la fresca començaran a les 10 de la nit al jardí de la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, i la seva entrada serà gratuïta.