El documental es projecta al “Centre” de Llorenç del Penedès, amb una xerrada posterior on hi participa l’ex-Cap de Colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret

 

El passat diumenge 1 d’abril els Nens del Vendrell van projectar el documental The Human Tower, el treball dirigit per Cano Rojas i Ram Davineni i produït per Rattapallax i Music with Curves. L’acte va tenir lloc al “Centre” de Llorenç del Penedès i, una vegada va finalitzar la projecció, es va fer una xerrada on es va comentar el documental i es va analitzar la situació castellera actual. Els protagonistes de la xerrada van ser el Cap de Colla dels Nens del Vendrell, Guillem Vinyes, i l’ex-Cap de Colla dels Verds, David Miret.

El documental, que s’emplaça a la Índia, Catalunya i Xile, mostra les diferents realitats culturals envers a la construcció de torres humanes. Els Castellers de Vilafranca en són uns dels protagonistes, en representació dels castells catalans. El treball es va enregistrar durant l’any 2010, i els vilafranquins apareixen en assaigs i en les actuacions a Olot i a Barcelona per les festes de la Mercè. A més, també apareix la delegació vilafranquina que a la tardor de 2010 es va desplaçar a Xile.

El documental es va presentar el passat 5 de febrer al Palau de la Música, com a cloenda del festival DocsBarcelona, on els de la camisa verda hi van alçar un pilar.