Es crea el “Fons Castellers de Vilafranca” a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès

2012-01-17T13:36:09+01:0017 Gener 2012|Notícies castelleres|0 Comments

conveni castellers de vilafranca - arxiu comarcal alt penedès
L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès ha arribat a un acord de col·laboració amb els Castellers de Vilafranca per tal de millorar les condicions de conservació, utilització i divulgació de l’arxiu històric de la colla
Es crea el “Fons Castellers de Vilafranca” a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès amb documents i fotografies dels Verds


El dilluns 16 de gener es va presentar a Cal Figarot l’acord de col·laboració entre l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès -gestionat pel Consell Comarcal- i els Castellers de Vilafranca per la cessió en dipòsit dels fons documentals de la colla i la seva conservació i difusió pública.
El director de l’Arxiu Comarca, Josep M. Masachs, el responsable de l’arxiu de la colla, Josep M. Feliu i el president dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret, van exposar els principals objectius i beneficis que s’obtindran d’aquest acord de col·laboració mútua.
En virtut d’aquest conveni els Castellers de Vilafranca cedeixen en dipòsit els fons documentals i fotogràfics de la colla, sota el nomFons Castellers de Vilafranca a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, el qual es farà responsable de la seva conservació, tractament i difusió per a ús lliure dels ciutadans en els seus treballs de recerca, de divulgació o de promoció cultural.
L’Arxiu Comarcal procedirà a la seva descripció i posarà els fons a l’abast dels interessats en la seva consulta, tant si és de forma presencial amb els originals o còpies digitals com si és de forma telemàtica a través dels programaris que la Generalitat de Catalunya posa a disposició de l’arxiu per a divulgar els fons i les col·leccions.
L’Arxiu Comarcal rep aquesta documentació amb caràcter de dipòsit per posar-la a disposició dels aficionats als castells i de la ciutadania en general fer a fomentar la cultura i el coneixement de les activitats dels Castellers de Vilafranca al llarg dels mes de 60 anys de la seva història.
Després d’una laboriosa feina interna feta per part de membres de la colla de centralització, ordenació i classificació del material que hi havia en les diverses dependències de Cal Figarot, en aquests moments els fons documentals aportats pels Castellers de Vilafranca a l’Arxiu Comarcal consten de 36 capses de documentació rellevant de la colla i d’un total de 5.810 fotografies de diferents dècades.
La previsió és que en el futur aquest Fons Castellers de Vilafranca de l’Arxiu Comarcal es vagi ampliant amb noves aportacions de documentació, de fotografies i de vídeos de la colla així com també a través de donacions particulars de castellers i d’aficionats als castells.
En els propers dies el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, el director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, Josep M. Masachs, i el president dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret, formalitzaran oficialment aquest acord i firmaran el conveni de col·laboració mútua entre les dues institucions.

Deixa un comentari