primer castells&tweets

 

La sala d’actes de Cal Figarot va acollir dissabte a la tarda el primer “Castells&Tweets”, un col·loqui pioner al món casteller, obrint la participació del públic present i a través de Twitter, que alhora es podía seguir en directe pel canal YouTube dels Castellers de Vilafranca.

 

En aquesta primera xerrada  2.0 dels Castells van ser convidats els caps de colla de les principals formacions castelleres; Manel Urbano de la Colla Vella Xiquets de Valls, Nani Matas dels Minyons de Terrassa i David Miret dels Castellers de Vilafranca,  moderat per l’exconseller en Cap de la Generalitat, Josep Bargalló.

L’acte va tindre una bona acollida tant a la Sala d’actes , amb una cinquantena d’assistents, com a la xarxa social seguit en directe per unes 150 persones connectades al YouTube. Es tractava d’anar comentant les impressions dels caps de colla o suggerint-los les  preguntes que anaven arribant des del Twitter projectat en una pantalla gegant.

Temes com els mitjans de comunicació de l’àmbit casteller, el Concurs, la diada de Sant Fèlix, l’utilització del 2.0 per les colles o una de les polèmiques de l’any, la posible esponsorització a les camises dels castellers, van ocupar gairebé dos hores d’interacció entre internautes i presents a la xerrada , amb l’alicient de la particularitat visió de les tres colles representades,  d’ADN’s totalment oposats, com apuntava Josep Bargalló.

L’acte va acabar amb un brindis entre els ponents i el públic, que provenia de llocs com Igualada, Terrassa, Sabadell, Mataró, Tarragona o Vilafranca, molts d’ells usuaris de Twitter i que de fet alguns fins hi tot van aprofitar per saludar-se en persona per primera vegada.

El Castells&Tweets vol fomentar aquestes xerrades interactives i de fet, s’està treballant per una segona edició, que podria acollir Igualada a principis de 2012.

Aquí recuperar tot debat.