5d8labisbal

Els Castellers de Vilafranca van descarregar el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 a la Bisbal del Penedès el dissabte a la tarda en motiu de la inauguració de la placa commemorativa del 5 de 8 amb l’agulla i en el marc dels actes de celebració del Milenari de La Bisbal.

Aquest dissabte 8 d’octubre a les sis de la tarda va tenir lloc a La Bisbal del Penedès l’acte d’inauguració de la placa commemorativa del primer 5 de 8 amb l’agulla descarregat en aquesta vila el 15 d’agost del 2010, en la diada de Festa Major. Des de fa molts anys que a la Bisbal es reconeix els castells inèdits que s’han descarregat en la plaça del Dr. Robert en forma de placa a la façana de la Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca.
Aquest acte va ser organitzat per la Societat i per la Comissió del Mil·lenari de La Bisbal i en ell també és va fer un reconeixement al cap de Colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, per la seva nominació de Català de l’Any 2010.

Després dels parlaments institucionals i la descoberta oficial de la nova placa del 5 de 8 amb l’agulla, els verds no van deixar passar l’ocasió d’oferir als aficionats bisbalencs una bona actuació castellera. En primera ronda van descarregar un 4 de 8 amb bones mides i molt quiet. En segona ronda van afrontar el repte més difícil de la jornada, el 3 de 9 amb folre, el castell, que es va afrontar amb canvis significatius al tronc i al folre, es va haver de treballar molt, sobretot a la baixada, però es va poder descarregar -el 18è descarregat de la temporada al que se li ha de sumar un de carregat-. El castell de 9 va ser possible gràcies a la participació de la gent de la Bisbal que de forma entusiasta es va situar al peu del castell. En tercera ronda els de Cal Figarot van voler recuperar un castell que no realitzaven des del mes de juliol a Altafulla: el 5 de 8, que es va descarregar sense problemes -el quart de la temporada-. Per acabar l’actuació van descarregar un vano de 5 amb un bisbalenc parant a segons un dels pilars de 4.
Aquesta actuació va signficar per la Bisbal del Penedès els 20 anys d’actuacions consecutives dels Castellers de Vilafranca a la plaça del Dr. Robert, del 1992 al 2011. En aquesta plaça els Castellers de Vilafranca han descarregat com a castells més destacats: la torre de 8 amb folre, el pilar de 7 amb folre, el 5 de 8, el 4 de 8 amb l’agulla, el 3 de 8 amb l’agulla, el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre, el 5 de 8 amb l’agulla, la torre de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.
Per molts anys Castellers de Vilafranca i per molts anys la Bisbal del Penedès en el seu mil·lenari.