Objectius de màxims per Sant Fèlix

2011-08-25T17:18:03+01:0025 Agost 2011|Notícies castelleres|0 Comments

sant fèlix 2010

Un any més ja som a tocar de la Festa Major de Vilafranca i els Castellers tenen el dia 30 l’actuació més important i més esperada de l’any. Sant Fèlix és la jornada castellera per excel·lència i, com any rere any, els Verds es plantegen grans fites per assolir. Com ja s’ha anat parlant les últimes setmanes, els vilafranquins volen aconseguir tornar a tocar el cel casteller. A l’agenda dels de la camisa verda els castells que més sonen per intentar són el 4d9fa, la td9f –únicament carregada la diada de Sant Fèlix del 2005-, el 3d10fm i el pd8fm. Els Castellers de Vilafranca han estat preparant a consciència aquests castells amb diversos assaigs al llarg de l’estiu, sota la campanya 3 assaigs de 10, i l’últim esforç, i el més important, és l’assaig general que es realitzarà aquest divendres 26 d’agost a la Plaça de la Vila. L’assaig començarà a les 21.30h a Cal Figarot, on s’assajaran les proves de castells nets que requereixen l’ús de la xarxa i, una vegada fetes, es desplaçaran a la Plaça de la Vila per fer les grans proves de peus. Serà cap a les 22.30h. És molt important la presència de tots castellers també a les proves que es realitzaran a Cal Figarot, i la màxima presència d’afeccionats a la Plaça de la Vila. Una vegada finalitzi l’assaig hi haurà coca i cava per tothom i un Ball de Gralles de la mà del grup els Quatrevents a Cal Figarot. També es repartirà la nova versió de l’himne Amunt Verds!.

El dia 27 i 28 els Castellers de Vilafranca tenen les cites a El Catllar i a l’Arboç, i el 29 començarà la Festa Major. Aquest primer dia de la Més Típica els Verds actuaran a la Diada de Vigília, juntament amb els Xicots de Vilafranca, on la intenció de l’Equip Tècnic de la colla és descarregar el 3d9f, el 4d9f, el 4d8a i el pd7f, i així ultimar les proves de cara a l’endemà, jornada de Sant Fèlix. Com s’ha assenyalat més amunt, pel dia 30 els vilafranquins preparen un cartell de màxims: el 4d9fa, la td9f, el 3d10fm i el pd8fm. La possibilitat d’alçar tots aquests castells va estretament lligada a les proves de l’últim assaig general aquest divendres i de les actuacions prèvies a El Catllar, a l’Arboç i al 29. L’actuació, on els Verds compartiran plaça amb els Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, començarà a les 12.30h. Una hora abans, a les 11.30h, s’alçaran els pilars commemoratius al monument als Castellers, a la plaça Jaume I. Com es va acordar al sorteig de Sant Fèlix el passat 17 d’agost, l’ordre d’actuació serà el següent: Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa, Colla Joves i Colla Vella.

El dia 31, diada de Sant Ramon, els Castellers de Vilafranca volen poder commemorar la celebració del desè aniversari del 3d9f i el 4d9f simultanis. Aquesta possibilitat també està lligada a com hagin evolucionat els dies previs i l’actuació de Sant Fèlix.

Durant els tres dies centrals de Festa Major, els Castellers de Vilafranca també participaran als diferents actes de la Més Típica, com la cercavila del dia 29, les processons dels dies 29, 30 i 31, o l’Ofici Solemne de Festa Major el dia 30.

Deixa un comentari