Els Castellers de Vilafranca han compartit les primeres experiències amb el grup de govindes Jai-Jawan Govinda a un assaig conjunt on els de la colla de la camisa verda han alçat un 3d9f fins a dosos i el 4d7a net. Per la seva part, els Jai-Jawan Govinda han alçat una estructura de 7.

assaig conjunt govindes 

Ja és a Mumbai tota l’expedició dels Castellers de Vilafranca. Aquest divendres 19 d’agost a la nit va arribar el segon grup de vols i dissabte ja van poder fer totes les activitats junts. Els castellers han rebut una gran acollida per part dels govindes i del cercle de Jitendra Awah, líder polític i membre del Nationalist Congress Party, que és qui encapçala la delegació que ha convidat als de la colla verda a la festa del “Dai Handi”, dins del Janmaashtami, el festival religiós que commemora el naixement del déu Krishna. 

Aquest divendres 20 d’agost al matí es va realitzar una roda de premsa de les dues parts, els Castellers i Jitendra Awah, amb una gran seguiment mediàtic amb una cinquantena de mitjans, tant indis com catalans. A la trobada amb la premsa hi ha participat el Cap de Colla i el President dels Verds, David Miret i Miquel Ferret; l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull; i Jitendra Awah. L’expectació a Thane i Mumbai per la visita dels Castellers de Vilafranca és màxima i pels carrers es poden trobar cartells amb imatges dels Verds i dels govindes. Durant la roda de premsa es van recordar tots els precedents que han servit perquè la colla de la camisa verda hagi pogut viatjar a Mumbai, des del primer viatge, on hi formava part Fèlix Miret, la seva visita a Catalunya i la delegació dels vilafranquins que el setembre passat va assistir al Janmaashtami. 

El llarg d’aquests dos dies els Castellers de Vilafranca han realitzat diversos assaigs, tant a l’hotel com a la ciutat, fent proves dels castells que els penedesencs volen alçar aquest dilluns 22 d’agost al “Dai Handi” i també que serveixin de cara als objectius de Festa Major, com les estructures de 4 amb agulla, 3, torre i pilar. 

A l’assaig conjunt d’aquest dissabte 20 amb els Jai-Jawan Govinda es va poder observar l’execució de les seves estructures. Aquest és un dels dos grups que han assolit la piràmide de 9, i enguany, motivats per la visita dels Verds, volen provar la de 10.