4d9f castellers de vilafranca a berga

Els Castellers de Vilafranca han estrenat la tripleta més matinera i una nova plaça de 9 aquest diumenge a Berga.

L’actuació a Berga d’aquest diumenge 12 de juny serà una de les que es recordaran durant molt de temps. Amb una plaça i un ambient festiu i entregat, els Castellers de Vilafranca van descarregar la tripleta més matinera de la seva història, que superava la de l’any passat a Badalona per vuit dies. D’aquesta manera, a més, dues estrenes es van sumar al repertori dels Verds d’enguany: el 4d9f i el 5d8. Aquesta ha estat la millor actuació d’aquest any fins a dia d’avui.

Els vilafranquins van començar l’actuació amb pas fort, plantant el 3d9f. El castell va pujar tremolós i es va anar complicant força, però amb una bona lliçó de veterania i de força van aguantar la descarregada. Malgrat les dificultats del 3, els de la camisa verda no es van arronsar i a la segona ronda van plantar el primer 4d9f de la temporada. Tot i haver de desmuntar els dos primers peus i els nervis de ser el primer, el castell va pujar segur i no va mostrar més dificultats de les habituals. I a la tercera va ser el torn per una nova estrena, el 5d8. A l’hora del pilar, els Castellers de Vilafranca van regalar a la magnífica plaça de Sant Pere un pd7f molt segur, el tercer ja d’aquesta temporada. Per posar el punt i final a una actuació per recordar, els Verds van alçar dos pilars de 5 al balcó, pels quals hi va anar passant tota la canalla de la colla.

El 3d9f significa el primer castell de 9 que s’ha fet mai a Berga i l’actuació va ser la millor feta mai a les comarques de la Catalunya central.

Els Castellers de Vilafranca volen destacar la participació dels bergadans i el bon ambient que es respirava diumenge a la plaça de Sant Pere, on cada any per Corpus es celebra La Patum. L’acte d’agermanament entre Castells i La Patum va gaudir d’un públic entusiasta, participatiu, que va col·laborar en el peu dels dos castells de 9 i que van aplaudir molt en cada una de les construccions que els Verds van realitzar. Per tot, els Castellers de Vilafranca volen donar les gràcies a la magnífica acollida que ahir van tenir a Berga.

A continuació us adjuntem l’enllaç amb les fotografies de l’actuació a Berga

 Berga

Castellers | 12/06/2011

El proper cap de setmana els vilafranquins viatjaran a Holanda per participar al Festival Mundial de Tilburg, el 18, 19 i 20 de juny. La propera actuació a terres catalanes serà diumenge 26 de juny a Cornellà.