David Miret, Cap de Colla dels Castellers de Vilafranca, ha rebut aquest dimarts a la nit la distinció de Català de l’Any 2010 com a reconeixement al món casteller i a la magnífica temporada passada dels Verds.

david miret català de l'any 2010

Aquest dimarts 24 a la nit el Cap de Colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, ha rebut el premi de Català de l’Any 2010, distinció que s’atorga a través dels vots dels lectors del Periódico de Catalunya i l’audiència delsMatins de TV3. La gala final s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya i ha estat emesa en directe per Televisió de Catalunya. David Miret ha estat acompanyat per la seva família i tots els Cap de Colla i Presidents dels Castellers de Vilafranca. Els altres dos finalistes eren el metge Joan Pere Barret i l’escriptor Emili Teixidor. David Miret s’ha imposat als altres candidats amb el 60% dels vots.

La candidatura de David Miret com a Català de l’Any va sorgir d’entre amics i membres dels Castellers de Vilafranca després que la colla guanyés per 5ena vegada consecutiva el Concurs de Castells de Tarragona i descarregués, per primera vegada a la història del món casteller, la td8, el passat 1 de novembre. La del 2010 va significar la millor temporada dels de la camisa verda. Al mes de novembre, a més, els castells van ser declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Tot aquest conjunt de circumstàncies va fer que s’emprengués la idea de presentar la candidatura de David Miret i que, per tant, els Castellers de Vilafranca i els castells en general hi tinguessin un lloc destacat. Després de passar les diferents fases del certamen, David Miret va arribar a la final.

Durant la gala d’aquest dimarts, el premiat a donat les gràcies a totes aquelles persones que l’han votat i també ha destacat la importància del premi pel món casteller, que de ben segur ajudarà a què els castells tinguin més presència dins de la societat catalana. La gala ha finalitzat amb un 4d7a dels Castellers de Vilafranca a dalt de l’escenari del Teatre Nacional de Catalunya.

Aquí podeu veure el vídeo de la gala que s’ha emès per TV3.