catal-de-lany

El Cap de Colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret, és un dels tres finalistes a Català de l’Any 2010. El nom del premiat es coneixerà dimarts a la nit a la Gala del Català de l’Any al Teatre Nacional de Catalunya.

David Miret és finalista al certamen que ja fa onze anys que el Periódico de Catalunya i Televisió de Catalunya organitzen per escollir al Català de l’Any. El Cap de Colla dels Verds ha arribat a la final després de superar totes les fases del concurs. Durant la primera fase tothom podia votar a aquell personatge que preferís, i a la segona només es podia votar entre els deu primers seleccionats. Setmana rere setmana han anat eliminant aquells que tenien menys vots i, a quatre dies per la final, es va saber el nom dels tres finalistes: el metge Joan Pere Barret, l’escriptor Emili Teixidor i el Cap de Colla David Miret.

Van ser els mateixos Castellers de Vilafranca els que van impulsar la candidatura del seu Cap de Colla, després de la magnífica temporada 2010 que la colla va realitzar, on per primera vegada a la història es va descarregar la td8 i van guanyar el 5è Concurs de Castells de Tarragona consecutiu, el 8è en general; la 2010 va significar la millor temporada de la història. Per tots aquests motius i molt més, la colla de la camisa verda va voler fer un reconeixement als mèrits del seu Cap de Colla.

Fins dimarts 24 de maig al matí es pot seguir votant per elegir al Català de l’Any a través de la pàgina webwww.cataladelany.cat

La gala on es coneixerà el nom del guanyador serà dimarts a la nit des del Teatre Nacional de Catalunya i es podrà seguir en directe per TV3.