Aquest dilluns 4 d’abril es va presentar davant dels mitjans de comunicació el mural de l’artista vilafranquí Lluís Masachs situat al jardí de la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot. La il·lustració és un homenatge a la colla i, sobretot, a la canalla.

mural masachs

Ja fa unes setmanes que es deixava entreveure l’obra de Lluís Masachs a Cal Figarot, però des d’aquest dilluns ja es pot contemplar totalment acabada. El mural està situat a la paret on la canalla assaja durant els mesos de calor i, per aquest motiu, es va seleccionar una proposta que donés major importància als més petits de la colla, una part fonamental per a la consecució dels castells. Masachs va fer diverses propostes a la colla i el resultat final és la il·lustració de la celebració d’un castell, amb els membres dels Verds aixecant a un nen i una nena. El pintor vilafranquí va destacar que el concepte principal que vol desprendre el mural és l’alegria i eufòria després d’aconseguir un èxit comú i, per tant, vol que tota la colla s’hi pugui sentir identificada.

Per la seva banda, els Castellers es comprometen a difondre l’obra de Lluís Masachs a tots els castellers, socis, vilafranquins i també altres colles que vulguin emprendre una iniciativa semblant a la dels Castellers de Vilafranca. La colla convida a tothom a Cal Figarot perquè puguin contemplar el mural i, a més, descobreixin el jardí de la seu social, una racó molt tranquil just al centre de Vilafranca.

A més, aquestes últimes setmanes també han servit per pintar totes les parets del jardí de Cal Figarot.