Pedraforca castellers de vilafranca

Els Castellers de Vilafranca organitzen pel proper dia 10 d’abril una excursió al Pedraforca. La sortida serà a les 6h del matí des de l’estació de busos de Vilafranca i també hi poden assistir acompanyants.

L’autocar deixarà a l’expedició al mirador del Gresolet, a uns vint minuts del refugi Lluís Estassen. Tots aquells que no vulguin pujar la muntanya, poden passar el matí passejant pels voltants d’aquest refugi. Per tots els altres, es calcula que es trigarà al voltant d’unes 5 hores entre pujar i baixar del Pedraforca. 

El Pedraforca té una alçada de 2506m i l’ascensió es farà per la canal del Verdet, amb un tram de grimpada fàcil. Per aquest motiu és important anar ben equipats, amb un bon calçat, aliments i aigua, ja que pel camí no es podran trobar tots aquests recursos.

Després de l’ascensió, i una vegada tots reunits, s’anirà a dinar al Restaurant Santa Bàrbara de Sant Corneli. Després de l’àpat, es tronarà cap a Vilafranca.

El preu de la sortida és de 20€. 

A hores d’ara encara hi ha força neu al Pedraforca, però està previst que els propers dies faci calor i la neu es fongui. Tot i així, s’està en contacte amb els responsables del refugi i, si a última hora és complicada l’ascensió, s’optarà per canviar de muntanya. En qualsevol cas, la sortida és mantindrà.