assemblea_008-1

Aquest dissabte 12 de Març els Castellers de Vilafranca van celebrar l’Assemblea Anual Ordinària a la seu social de la colla, Cal Figarot.

L’assemblea va començar a les 17h, en segona convocatòria, amb un minut de silenci en memòria del fundador de la colla, Oriol Rossell. Es va procedir a la lectura de l’acta anterior i a partir d’aquell moment, cada una de les vicepresidències va resumir totes les activitats i accions que es van desenvolupar al llarg del 2010. A més, l’Àrea Econòmica va explicar els comptes anuals de la colla. També es van assenyalar els objectius que a dia d’avui es marca cada una de les àrees pel 2011. Una vegada finalitzada l’explicació de cada vicepresident, el President dels Castellers de Vilafranca, Miquel Ferret, va iniciar la valoració de la temporada passada, on va destacar les fites castelleres, la remodelació de la planta baixa de Cal Figarot, el conveni amb l’Agència Catalana de Turisme i els viatges que durant l’any va realitzar la colla. Per aquesta temporada 2011, la darrera de la Junta encapçalada per Ferret i Miret, la presidència l’encara amb la mateixa il·lusió i empenta que la primera, per deixar la colla en un bon lloc. Pels objectius d’aquest 2011, el President va destacar els viatges amb els que està treballant tot l’equip –Holanda, l’Índia i Menorca-, seguir amb les obres de remodelació i millora de Cal Figarot, l’aprovació dels nous Estatuts de la colla, les presentacions del documental “Verd sobre Blau” i del llibre “La Màquina Verda”, la cerca de finançament privat i la captació de nous castellers i socis.

A continuació es van iniciar les valoracions del 2010 i els objectius del 2011 de l’Equip Tècnic de la colla. Els Sotscap de colla dels Verds, Toni Bach, va destacar la gran feina feta a nivell de tronc amb estructures com la torre neta i la consolidació d’un tres més lleuger i d’un tres més pesat. A més, també es van explicar les iniciatives per captar joves a la colla, com el JOVERD, i la gran unitat i sentiment de colla que existeix per damunt de tot. De cara a aquest 2011 es marquen seguir treballant les estructures de torre, tres i quatre i continuar amb la renovació tant del tronc com del peu, folre i manilles. Seguidament va ser l’equip de la canalla qui va fer la valoració de la temporada passada i dels objectius del 2011. I per últim, va ser el torn del Cap de Colla, David Miret, que va emfasitzar les grans fites castelleres aconseguides al llarg del 2010, com el Sant Fèlix amb quatre gammes extra, el 5è Concurs de Castells de Tarragona consecutiu i la td8 per Tots Sants. Pel 2011, David Miret es marca tornar a trencar el sostre casteller i descarregar castells que la colla només té carregats.

Una vegada David Miret va finalitzar la seva intervenció, es va procedir a la votació i aprovació de la memòria del 2010 i la votació i aprovació del pressupost i dels objectius pel 2011. Per finalitzar l’Assemblea Anual es va obrir el torn de precs i preguntes.

A més, tots els castellers que van assistir a l’assemblea van poder recollir la revista El Figarot número 41, un DVD amb els millors vídeos de la temporada 2010, un CD amb la cançó “Amunt Verds!”, els principals indicadors castellers i institucionals de la temporada passada, la reproducció de la il·lustració del Perich “El pilar de sempre”, el pòster de la primera td8 descarregada i el pòster dels quatre gammes extra descarregats per Tots Sants i el llibre de poesia 4t premi Oriol Rossell.

Aquí podeu veure les fotografies de l’Assemblea General Ordinària