candela
El proper diumenge 30 de gener, els Castellers de Vilafranca actuaran a Valls en motiu de les Festes Decennals de la Candela.

Aquestes són unes festes que se celebren cada deu anys, és a dir, els anys acabats en 1. Més de 50 colles actuaran a la capital de l’Alt Camp.
Tots els anys acabats en 1 són les Festes Decennals de la Candela a Valls i hi són convidades totes les colles castelleres a participar-hi. Diumenge 30 de gener, 54 colles es trobaran a Valls per a realitzar una actuació conjunta, on cada colla hi alçarà un castell i un pilar. El castell pot ser de 8 pisos com a màxim. Aquesta actuació serà a les 13:00 hores a la Font de la Manxa, passeig dels Caputxins, carretera del Pla i carretera de Montblanc. Abans d’aquesta actuació conjunta, a les 10:00 hores, es realitzarà una cercavila pels carrers de Valls, on cada colla alçarà un pilar a la Plaça del Blat. Una vegada finalitzada l’actuació conjunta hi haurà un dinar de germanor per a totes les colles.
Els Castellers de Vilafranca van començar divendres passat els assaigs especials per preparar aquesta actuació. Els Verds volen fer-hi una bona actuació i, per aquest motiu, demanen als castellers que assisteixin als assaigs que resten abans de diumenge. El primer serà dimecres 26 de gener a les 20:00 hores i l’últim, divendres 28 a les 21:00 hores. Si hi ha força gent als assaigs especials i a l’actuació de les Festes Decennals de la Candela, els Castellers de Vilafranca volen portar-hi la td8f.

Els autocars per a l’actuació sortiran a les 8:30 hores a davant de la seu social dels de la camisa verda, Cal Figarot.