Bosc Verd organitza una xerrada a Cal Figarot

2010-11-30T22:30:16+01:0030 Novembre 2010|Notícies castelleres|0 Comments

El proper dijous 2 de desembre a les 20:00 hores el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd organitzarà a la seu social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot una xerrada sota el títol de Pobles indígenas i petroli: Destins tenyits de negre. La xerrada anirà acompanyada, a més, d’una exposició a la mateixa seu dels Verds.

La xerrada anirà a càrrec de Marc Gavaldà, ambientòleg i documentalsita. Autor de La recolonización (2003), Viaje a Repsolandia(2006) i Patagonia petrolera (2010), entre altres. Durant la xerrada es projectarà el documental Tentayapi, el pueblo intacto(2006).

Les dues propostes introdueixen la preocupant situació dels pobles indígenes d’Amèrica Llatina degut als impactes vinculats amb l’expansió i la dependència mundial a la indústria petroliera. És també una denuncia a l’alarmant amenaça sobre els pobles indígenes aïllats i una aposta per una sèrie d’actuacions individuals i col·lectives per reduir i evitar els impactes del petroli sobre els pobles indígenes.
L’exposició es podrà veure del 2 al 17 de desembre a l’espai de Cal Figarot.
Cedint el local, els Castellers de Vilafranca continuen amb la seva col·laboració amb el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd.

Deixa un comentari