Una delegació de Bombai (Índia) assisteix a la diada castellera de Tots Sants i conviden els verds a participar a la celebració delsgovindes, els castellers indis, l’estiu que ve.

 

 

En motiu de la diada de Tots Sants, els Castellers de Vilafranca van convidar a una delegació de Bombai perquè presenciés en directe la diada castellera de l’1 de novembre. La delegació estava encapçalada per Jeetendra Awad, diputat del Parlament de l’estat indi de Maharashtra i un dels promotors i mecenes de la festa anual dels govindes de Bombai.
La delegació, formada per set persones, va ser a Vilafranca del 30 d’octubre al 3 de novembre i es van allotjar a l’Hotel Pere III ,al centre de la Vila. Durant la seva estada van poder visitar Cal Figarot i els llocs més emblemàtics de Vilafranca, així com també les Bodegues Torres, Sitges i Barcelona.
El dia de Tots Sants, abans de la diada castellera, van ser rebuts per l’alcalde Pere Regull en una recepció oficial al saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca. Posteriorment, van poder gaudir de l’espectacle casteller a càrrec de les quatre colles participants: Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Castellers de Lleida i Castellers de Vilafranca, que els va deixar entusiasmats.
Invitació pels Castellers de Vilafranca

Aquests dies a Vilafranca van permetre enfortir els llaços d’amistat entre els Castellers de Vilafranca i els representants dels govindes i mantenir diverses converses per avançar en el projecte de portar un nombre important de castellers dels Verds a Bombai l’agost del 2011, per participar en la celebració del Jamastami amb la intenció de fer grans castells al costat de les nombroses colles de govindes. Aquest és el compromís a que van arribar Jeetendra Awad i l’Equip Directiu dels Castellers de Vilafranca i que hauran de treballar plegats en els propers mesos per fer possible aquesta gran trobada internacional entre dues cultures tan diferents com l’índia i la catalana però que tenen en comú la tradició d’aixecar torres humanes.
Fotos de la recepció de la delegació índia a l’Ajuntament de Vilafranca: