Tot a punt per Tots Sants

2010-10-28T20:20:48+01:0028 Octubre 2010|Notícies castelleres|0 Comments

assaig castellers de vilafranca pre tots sants 2010

Els Castellers de Vilafranca realitzaran aquest divendres l’últim assaig abans de la diada de Tots Sants. És important la participació de tothom per poder fer grans proves de cara a dilluns.

El proper dilluns és 1 de novembre i, per tant, és Tots Sants. Els Verds celebren la seva diada, compartint plaça amb els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Lleida i els Castellers de Sants. Els de Vilafranca tenen en ment un guió atrevit, que només s’aconseguirà si aquest divendres l’assaig és multitudinari per poder muntar grans peus.

L’aposta més clara dels Castellers de Vilafranca és la td8, un castell que al Concurs de Castells de Tarragona es va quedar tan sols en intent, sense deixar apreciar la gran feina feta a assaig. Els vilafranquins han seguit treballant l’estructura i el proper dilluns és un bon moment per demostrar-ho. A més, els de la camisa verda estan preparant altres estructures de gran complexitat, com el 3d9fa –descarregat per primera vegada l’any passat pels Verds-, i el 4d9fa, el talismà dels penedesencs. Per últim, la colla està preparant una estructura inèdita, i tan sols intentada en una ocasió per ells mateixos l’any 2002, el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals. Assajar aquesta estructura requereix molta gent. El Cap de colla, David Miret, ja ha anunciat que a assaig s’ha d’aconseguir col·locar muntar el castell fins el sisè per tirar-lo dilluns a plaça. Per aquest motiu, és fonamental la major assistència possible a aquest últim assaig de tots els castellers i afeccionats.
La diada de Tots Sants començarà a les 12 del migdia. Durant tot el matí hi hauran diverses activitats: a les 9 del matí, matinades pel centre de la vila; a les 10, esmorzar casteller a Cal Figarot; a un quart de 12, la fotografia de la colla a la Plaça Jaume I; i per últim, a dos quarts de 12, la trobada de les colles a Santa Maria.

Deixa un comentari