El proper dissabte 9 d’octubre una delegació institucional dels Castellers de Vilafranca viatjarà a la capital belga per vestir el Manneken Pis de Casteller de Vilafranca. La delegació estarà formada per membres de l’equip Directiu i de la Tècnica de la colla, ex-caps de Colla i ex-presidents, a més dels integrants del pilar de 5.

El Manneken Pis és l’escultura d’un nen que es troba situada a la Grand Place de Brussel·les i que en diferents ocasions s’ha vestit amb la roba d’algun personatge o entitat significatives. El 1756 se li va regalar el primer vestit, en honor a Maximilien de Bavière. Més tard, l’exèrcit francès li va robar el vestit, i per fer-se perdonar, Lluís XV li regala el segon vestit. Els Castellers de Vilafranca li regalaran el vestit número 855, que representarà el 5è vestit català que el Manneken Pis haurà lluït (el 1954 es va oferir el vestit de català de Perpinyà, el 1979 el de pastor català, el 1994 el de jugador del Barça i el 2002 el de l’Esbart Dansaire de Lleida). Tots aquests vestits es guarden al Museu del Manneken Pis. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Castellers de Vilafranca amb el Casal Català de Brussel·les.

La delegació vilafranquina viatjarà cap a Brussel·les el mateix dissabte al matí. A tres quarts d’una del migdia el delegat de cultura de la ciutat, el senyor Fassi-Fihri, acollirà a la colla. Es procedirà a donar el vestit al vestidor oficial del Manneken Pis i als membres de la seva associació, i el vestiran. A continuació, els Castellers de Vilafranca alçaran un pilar a la Grand Place amb la bandera de la ciutat de Sant Miquel (recordar que és el patró dels Verds) i un altre pilar al costat del Manneken Pis amb la senyera. L’endemà, diumenge 9 d’octubre, serà el dia de la tornada a Vilafranca.

Amb aquesta iniciativa, els Castellers de Vilafranca volen difondre una vegada més els castells fora de Catalunya i reforçar la candidatura del castells com a patrimoni immaterial de la UNESCO que s’ha de decidir el proper mes de novembre a Nairobi (Kènia)
mennaken pis del barça