Tot a punt per la Festa Major

2010-08-24T13:30:09+01:0024 Agost 2010|Notícies castelleres|0 Comments

La Festa Major de Vilafranca ja s’acosta, i amb ella una de les diades castelleres més importants de tota la temporada, Sant Fèlix. Pels Castellers de Vilafranca aquestes dates són molt assenyalades, ja que fer una gran actuació per Sant Fèlix és un dels seus principals objectius de cada any.

 

Durant aquests dies previs a l’inici de la Més Típica, els Verds realitzaran diversos assaigs i actuacions per acabar de fer totes les proves necessàries de cara a les actuacions de Festa Major. Dimecres 25 a les 19:00h els de la camisa verda actuaran juntament amb els Xicots i els Falcons de Vilafranca al 75è aniversari del Vinseum, a la plaça de Jaume I. La intenció del cap de colla, David Miret, és poder realitzar el 3d9f, el 5d8, la td8f i el pd7f. A continuació, alçaran un pilar a la inauguració de la Rambla de Sant Francesc. Una vegada hagin acabat aquests actes, hi haurà assaig general a Cal Figarot. Des de la tècnica de la colla es demana la major assistència possible de castellers per tal de poder muntar peus importants i fer bones proves.

El següent assaig, i últim abans de Festa Major, serà divendres a dos quarts de deu de la nit a la plaça de la vila. Aquest serà l’assaig especial de Festa Major, i és molt important la presència dels afeccionats per poder fer les últimes proves de peus a la plaça. Una vegada hagi finalitzat l’assaig, hi haurà un ball de gralles a la seu social de la colla, Cal Figarot, amb el grup de grallers Els Quatravents.

 

Actuacions de Festa Major

Els Castellers de Vilafranca actuaran diumenge 29, a la diada de vigília; dilluns 30, a la diada de Sant Fèlix, i dimarts 31, a la diada de Sant Ramon.

A l’actuació de vigília, el dia 29, els Verds actuaran una vegada hagi finalitzat la cercavila i l’actuació dels balls a la plaça de la vila. Compartiran plaça amb els Xicots de Vilafranca, i l’actuació servirà per acabar de realitzar les últimes proves per a l’actuació de l’endemà.

A la diada de Sant Fèlix, el dia 30, els vilafranquins actuaran acompanyats de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. L’actuació començarà a dos quarts d’una. Sobre el paper, els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de portar a plaça el 4d9fa, el 3d9fa, el 5d9f i el pd8fm, tot i que cal acabar de veure com van les últimes proves a assaig.

El dia 31, a la diada de Sant Ramon, els Verds tornaran a actuar juntament amb els Xicots de Vilafranca. L’actuació començarà una vegada tots els balls hagin actuat a l’empostissat.

Deixa un comentari