Els Castellers de Vilafranca van descarregar a El Catllar la td9fm i el pd8fm, a una setmana de Festa Major.

Dissabte 21 a la tarda els Verds van actuar a El Catllar, juntament amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els de Vilafranca ja havien anunciat la possibilitat de plantar els dos primers gammes extres de la temporada, i la seva intenció no es va quedar enrere. A la primera ronda, els de la camisa verda van optar pel 3d9f. Aquest va ser una bona prova de cara al possible 3d9fa per Sant Fèlix, que es va descarregar sense complicacions. A la segona ronda, arribava un dels moments més esperats de la diada: la td9fm. La torre, malgrat ser la primera de la temporada, després de l’intent frustrat a Mataró el mes de juliol, va pujar tranquil·la i no va comportar gaires dificultats per descarregar-se. L’eufòria va despertar entre els Verds, ja que significava el primer gamma extra de l’any. A la tercera ronda, es va descarregar el 4d9f i a l’hora dels pilars arribava el segon moment important de la tarda: el pd8fm. El peu va estar molt compacte, i l’espadat no va tenir problemes evidents per descarregar-se. Els Castellers de Vilafranca tancaven d’aquesta manera la millor actuació de la temporada i els primers gammes extres a 9 dies de Sant Fèlix. La seguretat dels dos castells ha donat molta força als Verds per encarar aquesta última setmana abans de Festa Major.

Diumenge a Igualada

Però el cap de setmana casteller no va acabar a El Catllar. Diumenge al migdia, els penedesencs van actuar a Igualada, compartint plaça amb la colla local, els Moixiganguers d’Igualada, i els Minyons de Terrassa. Els de la camisa verda van iniciar l’actuació amb el 4d8a, i a la segona ronda van descarregar el 3d9f. A la tercera ronda, i després d’uns moments d’incertesa sobre quin seria el castell, els vilafranquins van optar pel 3d8a. Els Castellers de Vilafranca van tancar l’actuació amb el pd7f.

Els Verds van realitzar les dues millors actuacions del cap de setmana, a més de bones proves de cara a la diada de Sant Fèlix. La setmana que comença, prèvia a la Festa Major de Vilafranca, és transcendental pels Castellers de Vilafranca, amb actuacions i assaigs que tenen com a objectiu preparar una gran actuació pel dia 30. Dimecres a les 19:30h, juntament amb els Xicots i els Falcons de Vilafranca, els Verds actuaran a la plaça Jaume I de Vilafranca en motiu de la celebració del 75è aniversari del Vinseum. Durant la Festa Major, els Castellers de Vilafranca actuaran el següents dies:

–          29 d’agost: diada de vigília, juntament amb els Xicots de Vilafranca.

–          30 d’agost: diada de Sant Fèlix, juntament amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

–          31 d’agost: diada de Sant Ramon, juntament amb els Xicots de Vilafranca