Els Castellers de Vilafranca ja són a casa després de passar cinc dies a la ciutat polonesa de Cracòvia. Els Verds hi van viatjar per participar al 23è Aplec Internacional de la Sardana i mostra de grups folklòrics.

El passat divendres 6 d’agost els Verds van viatjar a Cracòvia. La colla va arribar a la ciutat polonesa de forma esglaonada, però a la mateixa tarda ja es va participar a la primera activitat programada, enlairant dos pilars de 4. L’endemà, ja amb tota la colla a Cracòvia, van començar els dies centrals de l’Aplec. A les 11 del matí es va realitzar pel centre de la ciutat una cercavila amb tots els grups folklòrics catalans que s’havien desplaçat a Cracòvia. Una vegada finalitzada la cercavila, els Verds van descarregar un pilar de 5 a la mostra de tots els grups. Més tard, cap a les 2 del migdia, va tenir lloc la primera actuació de les dues programades pel cap de setmana. La colla de la camisa verda va descarregar el 3d8, la td8f, el 4d8, el 5d7a i un vano de 5. El castell més destacat del dia va ser la td8f. L’endemà, els vilafranquins van tornar a actuar, i van realitzar la millor actuació castellera del cap de setmana.

 

Els Verds van descarregar el 5d7a, el 4d8a, la td8f, el 3d8, el 4d7, el pd6 i un vano de 5. Aquesta ha significat la segona millor actuació fora dels països catalans. Diumenge, els Castellers de Vilafranca van participar a l’acte de cloenda de l’Aplec, enlairant 10 pilars de 4 dins d’una sardana.

Dilluns 9 d’agost, els castellers van gaudir del dia lliure per a realitzar visites culturals. Uns quants van anar a visitar el camp de concentració d’Auschwitz i uns altres a les mines de sal de Wielicza. La canalla de la colla va passar el matí a un Parc Aquàtic.

L’expedició a Cracòvia de gran part de la colla va finalitzar dimarts 10, quan van anar tornant a Vilafranca de forma esglaonada. Un grup, però, va quedar-se un dia més i van tenir l’oportunitat de visitar la capital del país, Varsòvia.

La valoració que els Castellers de Vilafranca fan d’aquest viatge és molt positiva, ja que ha servit per unir molt el grup, gent de totes les edats, en ple agost, un dels mesos més transcendentals per la colla, amb actuacions molt importants durant les properes setmanes.